

Al een hele tijd bestellen wij ons vlees via schotsehooglanders.nl! Super makkelijk, we hebben de vriezer vol lekker gezond vlees. Wij bestellen veelal gras gevoerd rundvlees en antibioticavrije kip. En dus botten voor een heerlijke bottenbouillon.
Mijn ouders hebben sinds kort een slowcooker, en aangezien ik niet zo’n voorstander ben van bouillonblokjes (vanwege de 621, mononatriumglutamaat, ve-tsin en gistextract) wou ik graag een keer een bottenbouillon maken. Graag deel ik het recept met jullie!
De bottenbouillon zoals ik hem nu gemaakt heb:
Kijk eventueel ook voor een recept op www.schotsehooglanders.nl
Als je een slowcooker heb kun je alle ingrediënten hier in doen en dit 24 uur laten sudderen. Je kan de botten een 2e keer gebruiken, voor de 2e keer laten wij de slowcooker 72 uur aan staan.
Je kan de bottenbouillon ook in een pan bereiden. Neem dan de volgende stappen:
Het lijkt misschien heel veel werk, maar ik was met 10 minuutjes klaar. Daarna moet het vooral lang sudderen!
Ik gebruik de bouillon als basis voor een soep, maar ook door alle soorten stamppotten. En de bouillon is in de vriezer te bewaren voor toekomstige gerechten.
Lekker iten!
Share: