Zelf Granola maken

Een collega vroeg aan mij of ik een recept had om zelf Granola te maken. Ja, die heb ik! Ik dacht ik kan dit naar haar sturen, maar ik kan het recept ook op de website zetten, dan kan iedereen ervan genieten. Dus bij deze!

Benodigdheden/ingrediënten
  • 250 gram havervlokken, glutenvrij!* (ik gebruik de havervlokken van ‘Lieke is vrij van’)
  • 150 gram notenmix (mixed nuts)
  • Eventueel 50 gram zonnebloempitten, of pittenmix
  • 1 theelepel vanillepoeder (echte vanillepoeder, geen vanillesuiker)
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 50 gr lijnzaad
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 5 flinke eetlepels kokosolie (let op, er is een groot verschil in kokosolie!)
  • Een super leuke pot om de Granola maximaal 2 weken in te bewaren

Meng alles door elkaar in een kom, behalve de kokosolie. Verwarm de kokosolie tot deze smelt (dit is al bij 30 graden) en meng ook dit erdoor. Leg alles op een bakplaat en doe deze voor 20 min in een voorverwarmde oven op 160 graden.

De Granola goed af laten koelen en dan in een afgesloten pot bewaren.

Ik eet de Granola zelf altijd met geitenyoghurt.

Lekker genieten van de feestdagen!

En nog even een tip, koolhydraten geven snelle energie, maar eiwitten en vetten veel langer! Probeer in ieder geval 1 koolhydraat arme maaltijd te nemen de komende dagen (en natuurlijk eigenlijk altijd).

* Haver is in principe glutenvrij, maar wordt veelal vervoerd met granen waar wel gluten in zitten, waardoor de haver ‘besmet’ wordt met gluten. Als een haver glutenvrij is, staat dit op de verpakking.

Share:

Written by

Gezondheidsconsulent