Bewegen in het dagelijkse leven!

Bewegen in het dagelijkse levenIk heb sinds kort een Activity Tracker. Als je een beetje competitief bent ingesteld is dit echt fantastisch! Een Activity Tracker houdt meerdere dingen bij, waaronder je hartslag, aantal km gelopen (bewegen), hoeveel trappen je hebt gelopen, maar ook het aantal stappen wat je zet. Het doel is om op een dag 10.000 stappen te zetten op een dag. Als ik zo’n doel dan heb dan word ik ook vreselijk fanatiek. Dus met als gevolg dat ik bijna niet meer in de auto zit! Ik doe nu de dagelijkse dingen lopend of op de fiets. Ik loop nu vaak een naar school en weer terug, met als gevolg dat ik soms om 14.00 al op 10.000 stappen zit, heerlijk!!

Sinds april 2017 train ik 2 x in de week bij The Unit in Heerenveen en 1 x in de week Bootcamp bij Mijn zus & ik. Als ik tegen mijn kinderen zeg dat ik ga sporten willen ze graag dat ik even voordoe hoe ik dat dan doe (en het liefst doen ze dat ook even na). Het komt bij ons dus regelmatig voor dat we even wat oefeningen in de woonkamer doen en de kinderen hierbij als extra gewicht gebruiken. Hoe leuk is het om even in de plank te liggen met een kind op je rug voor extra gewicht!

Door die training bij The Unit en Bootcamp kwam ik erachter dat je met een paar korte oefeningen je hartslag even flink omhoog kan jagen in een zeer korte tijd. Hieronder een klein schema van The Unit, leuk voor thuis!

  • 25 burpees (wat 25?? JA 25, go)
  • 20 squats
  • 15 monkey squats
  • 10 jump squats

Mocht je niet weten wat ik met deze oefeningen bedoel, YouTube is gewillig! Wat ik natuurlijk hiermee wil zeggen is, dat ik ook niet altijd tijd heb om te sporten, maar door in je dagelijkse leven al veel te bewegen is dit ook al super voor je lijf! Hierover ga ik in een ander blog meer schrijven, maar voor nu à Ga lekker bewegen!

Share:

Written by

Gezondheidsconsulent